אם אתם מחפשים מטפל רגשי מומלץ, כנראה שאתם מודעים לחשיבות של טיפול רגשי להעצמה וריפוי פנימיים. אך מה הם המאפיינים של מטפל רגשי מומלץ? בהמשך המאמר נפרט מספר תכונות חשובות שיש לחפש במטפל הרגשי הבא שלכם. שילוב התכונות הללו יעזור לכם לקבל את התמיכה והדאגה הדרושה להתמודדות עם האתגרים הרגשיים שלכם.
הבסיס המקצועי של המטפל הרגשי
הבסיס המקצועי של המטפל הרגשי משמש יסוד חיוני לעתים רבות. כדי להיות מטפל רגשי מצליח, צריכים להיות לו הכישורים הבאים:
1. כישורי תקשורת והקשבה
לכל מטפל רגשי יש לו כישורי תקשורת והאזנה טובים המסייעים לו לעקוב אחר הנאמר בדיוק רב ולאורך זמן. המטפל הרגשי צריך להצליח להבין כיצד לתקשר עם המטופל באופן ברור ולספק לו מענה מתאים לצרכיו הרגשיים. תוך שהוא נשאר זמין ונגיש, מפגיש אמפתיה וכישורי תקשורת מצוינים, על המטפל הרגשי לסייע למטופל לטפח דימוי חיובי שלו ולהתמודד עם קשיים רגשיים אשר עולים במהלך הטיפול, ובין הפגישות.
בנושא ההקשבה – מטפל רגשי מצליח להאזין למטופליו בצורה פעילה ואמפתית. המטפל הרגשי מאמין בכך שרק דרך ההאזנה למחשבות, רעיונות, אמונות, רגשות ודמיונות משתנים של מטופליו, הוא יכול לספק להם את התמיכה הרגשית שהם צריכים. בעזרת כישורי התקשורת וההאזנה שלו, מטפל רגשי מצליח ליצור מערכת תקשורת בריאה עם מטופליו, ולקחת את עמדתם בחשבון בצורה רצינית ומכבדת על מנת למצות את התקדמות הרגשית באופן מקצועי.
2. אמינות, סובלנות ומוכנות לסייע
אלו הם מהיסודות החשובים ביותר של כל מטפל. אמינות מבטאת את היכולת להתחייב לתהליכים ארוכים ותובעניים ולהפגין יציבות – ולעמוד במחויבות, גם אם המשימה קשה או מסובכת. סובלנות הכרחית להתמודדות עם מצבים קשים ולסיים את העבודה על אף הקשיים. מוכנות לסייע מעידה על יכולת לתת יד לאנשים מסביב ולהיות מוכן לסייע להם להשיג את המטרות שלהם. בקיצור, אמינות, סובלנות ומוכנות לסייע הן מיומנויות מרכזיות שכל מטפל רגשי צריך שיהיו לו.
3. הבנה של התהליכים הרגשיים
הרגשות הם חלק בלתי נפרד מחיינו והם יכולים להשפיע על הפעולות וההחלטות שלנו. מטפל רגשי מומלץ צריך להיות בעל הבנה מעמיקה של התהליכים הרגשיים כדי להבין את האדם ולתמוך בו תוך שימוש בכלים שונים לוויסות רגשי. הבנה טובה של התהליכים הרגשיים מתייחסת ליכולת להכיר ולהעריך את הרגשות של המטופל ולהבין את סוגי המחשבות והתנהגויות שקשורות אליהם. מטפל רגשי עם הבנה טובה ומעמיקה של התהליכים הרגשיים יוכל לסייע למטופל להכיר ולהגדיר רגשות, לאפשר התמרת רגשות כבדים לרגשות קלים ולחזק את הוויסות הרגשי. כשמטפל רגשי מצליח להבין את התהליכים הרגשיים החיוביים והשליליים של המטופל, אז הוא יכול לעזור לו לשפר תהליכים בחייו ולפתח כלים להתגברות על קשיים רגשים בחייו.
4. יחסים בין – אישיים מעולים
איכות היחסים האנושיים הם מהתכונות החשובות של מטפל רגשי מומלץ. כמו כן, מטפל רגשי חייב להיות בעל יכולת ליצור קשרים בנוחות ולהפגין יכולות תקשורת, שנדרשות לקבלת אמון ותמיכה מהמטופלות ומהמטופלים. למטפל רגשי מומלץ כזה יש רגישות מיוחדת לצרכי המטופלים שלו, מבחינת המענה והחלטות המתאימות לצרכים הייחודיים של כל מטופל. עם זאת, טכניקות תקשורת שימושיות עשויות לסייע למטפל רגשי מומלץ להפוך למקצוען יעיל ביותר. לסיכום, יחסי אנוש מעולים הינם חיוניים להצלחת עבודתו של המטפל הרגשי.
5. בניית קשר והצתת תגובות רגשיות חיוביות
בניית קשר והקמת תגובות רגשיות חיוביות הם חלק חשוב מהטיפול הרגשי ומהכימיה בין המטפל למטופל. הקשר בין המטפל למטופל הוא בסיס חיוני לתהליך הטיפול ובניית היחסים ביניהם שיכול להיות מאתגר. מטפל רגשי איכותי יודע להגדיל את הסיכוי של המטופל בהתמודדות יעילה עם הסיבוכים הרגשיים שלו. הוא יודע להאזין בצורה אמפטית ונכונה לכל האתגרים הקשים שצצים לאורך הטיפול, והוא יודע לנטוע במטופליו רגשות חיוביים. מטפל רגשי מומלץ יכול להפוך את התהליך הרגשי למאתגר ומועיל ביותר, על ידי יכולתו לזהות כישורים במטופל ולעזור לחיזוקם. שמירה על חיוביות בקשר הטיפולי מועילה מאוד ומסייעת למטופל להרגיש נתמך ומאושר, בעודו נע לעבר מטרותיו.
6. שמירה על גבולות וכבוד עצמי
פיקוח על גבולות וכבוד עצמי הוא מאפיין חשוב לא פחות של מטפל רגשי. כל מטפל מקצועי מבין כי חשוב לשמור על גבולות בריאים כדי לשמור על הטיפול האפקטיבי ומקצועי. פיקוח על גבולות מתבצע בדרך קבע על ידי התנהגות נאותה לפי הכללים המקובלים. שמירת פרטיות המטופל וכבודו הם מהערכים הגבוהים ביותר של מקצוע הטיפול וכך ראוי להישמר.
7. אמינות והתמדה בטיפול הרגשי
משמעותיות מאוד למטפל הרגשי הן תכונות האמינות וההתמדה. בזכות ערכים אלו, למטפל לא תהיה שאיפה לפשט את התהליך ולהראות שביכולתו לטפל באמצעים פשוטים וזולים או לעשות קיצורי דרך מוגזמים. למעשה, קליינט שיודע שכוח המטפל הוא אמינות והתמדה, ירגיש תמיכה ויבוא עם אמון גדול לתהליך בידיעה שיש לו על מי לסמוך ושהוא יכול להפקיד בידיו של המטפל את תהליך הטיפול הרגשי ללא חשש, ובידיעה שיש מישהו שרוצה לעזור לו. חשוב לשים לב לאמינות של המטפל ולהתעקש על זה, כדי לוודא שאתם בוחרים במטפל רגשי איכותי ומתאים שיכולך לעזור לכם לחולל שינוי בחייכם בהתאם לצרכיכם.
למידע נוסף מוזמנים לבקר באתר עוז אביב – רוגע וביטחון פנימי יציב:
https://ozcenter.co.il/חמישה-מאפיינים-למאמן-אישי-או-מטפל-רגשי/