מכון פיזיותרפיה פרטי
אם אתם סובלים ממחלה או פציעה שמשפיעה על יכולת התנועה שלכם או מגבילה את היכולת לבצע פעולות יומיומיות, ייתכן שהרופא שלכם יעץ לכם לעבור טיפול פיזיותרפיה כדי לשחזר את היכולת שנפגעה. מכון לפיזיותרפיה יכול לעזור רבות בתחומים אלו ובכלל זה לעזור להתמודד עם הכאב, לשפר את שיווי המשקל, לשפר את הגמישות ואת יכולת התנועה.
רוב האנשים במוקדם או במאוחר במרוצת חייהם ייפנו לטיפולי פיזיותרפיה. ייתכן שיגיעו לטיפול פיזיותרפיה לאחר תאונת דרכים, לאחר ניתוח, או לצורך טיפול בכאבים בגב – עליון או תחתון. מקצועני פיזיותרפיה עובדים עם מטופלים הסובלים ממגוון רחב של מצבים, כאבים, מגבלות ובשלבים שונים של שיקום.
מכון פיזיותרפיה פרטי – מה זה?
פיזיותרפיה היא תחום ברפואה המעודד הליכי החלמה ושיקום ממוגבלות, ממחלה, או פציעה. מטרתה היא להחזיר את התנועה והיכולת התפקודית של הגוף. במסגרת העבודה במכון, פיזיותרפיסטים עובדים יחד עם מטופלים על מנת לפתח תוכניות מותאמות אישית שעשויות לסייע לשחזר את היכולת התפקודית והתנועתית של האדם. כל פיזיותרפיסט עובר הכשרה המכינה אותו לסייע למטופלים בכל שלבי החיים – מפעוטות ועד אנשים בגיל הזהב – שתנועתם ותפקודם נפגעו.
במכון פיזיותרפיה, שיטות מגוונות עומדות לרשות הפיזיותרפיסטים:
- עיסוי שרירים ידני
- מכשירי TENS המספקים גירוי חשמלי לשרירים
- תרגילים המבוצעים על ידי המטופל
- מתיחת שרירים
- מניפולציות למפרקים
- הדרכה לגבי הליכה, יציבה ועוד (שיפור אורח חיים)
הפיזיותרפיה מאמצת גישה הוליסטית, המתייחסת לכל היבטי הרווחה הפיזית ובנוסף עוסקת גם ברווחה הרגשית, הפסיכולוגית והחברתית. הפיזיותרפיה ניתנת בעיקר במצבי שיקום וטיפול אך יש לה אספקטים הנוגעים גם למניעה, וחינוך. מטרתה של הפיזיותרפיה היא לשפר את איכות החיים של האדם.
איזה סוגי מכוני פיזיותרפיה פרטיים יש?
יש מגוון של מכוני פיזיותרפיה במגוון תחומים. ייתכן שיהיו מכונים שמתמחים בטיפולי מגע ועיסוי, בעוד שמכונים אחרים עשויים לשים דגש רב יותר על טכנולוגיות כמו גירוי חשמלי, מכשירי אולטרה-סאונד טיפוליים, מכשירי ביופידבק ועוד. היכולת למזג טכנולוגיה עם שיטות מסורתיות זהו אחד מהדברים שהופכים מכון פיזיותרפיה למכון מוצלח ומומלץ. בנוסף, ייתכן שיהיו מכונים שמתמחים בטיפולים ספציפיים כמו טיפול בילדים, תינוקות, ספורטאים (טיפול בפציעות ספורט), בעיות רפואיות מולדות, מגבלות פיזיות שונות, שיקום וטיפולים ממושכים.
מה יש במרפאת פיזיותרפיה?
פיזיותרפיסט במכון יתחיל בבדיקות אבחנה כדי לאתר את הבעיה וליצור תוכנית טיפול מתאימה. לאחר מכן הוא ישתמש בידע מקצועי ומבוסס מחקר כדי לבחור בטכניקות המתאימות עבורכם. פיזיותרפיסטים משתמשים בטכניקות ידניות שונות, כגון מניפולציות, מוביליזציות ועיסויים, על פי גישות טיפוליות שונות. בנוסף, במכון פיזיותרפיה עשויים להשתמש בכלים ואביזרים נוספים, כגון:
תרמותרפיה – שימוש בציוד כמו כרית חימום, קרח, אמבטיית פאראפין, ומכשירי אולטרסאונד לטיפול על ידי חימום וקירור של הגוף.
עזרים טכנולוגיים – מכשירי TENS, גלים הלם, וכדומה.
מכשירי כושר – מיועדים לאימוני סיבולת וכוח של קבוצות שרירים ומערכת הלב-ריאה.
בכל מכון תהיה מיטת טיפול עם אמצעים לשמירת ההגיינה בין המטופלים. יהיה סרט מדידה בשם "גוניומטר" שישמש לבדיקת טווחי התנועה ואת השתפרותם. יהיה כדור פיזיו. יהיו אביזרים לתרגול יציבות ושיווי משקל, גומיות באורכים והתנגדויות שונות, משקולות ועוד מגוון כלים שישמרו על עניין, גיוון וכיף במהלך הטיפולים והתרגולים.
האם כל מוסד פיזיותרפיה מספק טיפולים פרטיים בפיזיותרפיה?
בקצרה, לא.
קופות החולים השונות מפעילות מכוני פיזיותרפיה משלהם. הקושי המרכזי שקשור אליהם הוא הצורך בהמתנה ארוכה, שעשויה להימשך בין חודשיים לארבעה חודשים.
כיצד ניתן למצוא קליניקה פרטית מומלצת לפיזיותרפיה?
מציאת קליניקה לפיזיותרפיה פרטית ואיכותית אינה מורכבת מדי, אך עשויה לקחת זמן לצורך ההשוואת האפשרויות על מנת למצוא את ההתאמה המיטבית עבורך ועבור הבעיה שלך.
כמו בכל תחומי הבריאות האחרים, בפיזיותרפיה ישנם מספר תחומי התמחות שונים. על המטפלים להיות בעלי השכלה מספקת ורשומים במשרד הבריאות כדי לספק טיפולי פיזיותרפיה. לכן, כדי למצוא איזה פיזיותרפיסט יכול לספק לך את הטיפול שאתה צריך, יש צורך לעשות את הבדיקות המינימליות וזה דורש יותר מאשר חיפוש קצר בגוגל.